Театър „Българска армия“ гостува днес в Плевен с „Декамерон“

04.12.2018 9:12

Днес от 19:00 ч. на сцената на Драматичен театър „Иван Радоев“ – Плевен гостува Театър „Българска армия“ – София със спектакъла „Декамерон“ от Джовани Бокачо. Режисьор е Диана Добрева, а сценографията и костюмите са на Нина Пашова. Участват: Радина Кърджилова, Стефка Янорова, Антоанета Добрева – Нети, Анастасия Ингилизова, Гергана Данданова, Луизабел Николова, Веселин Анчев, Милен Миланов, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Асен Кобиларов и Мимоза Базова. Спектакълът е с награди „Икар 2013” и „Златен Кукeрикон” за най-добра женска роля на Анастасия Ингилизова.

„Декамерон” е спектакъл – предизвикателен и смел, който отдавна очаквате, но не можете да предвидите. Не можете да се подготвите за първата си среща с него, защото тя взривява. Разхвърля във въздуха наоколо всички постулати, стереотипи, представи и уговорки.

Неочаквани режисьорски решения, стръв, страст, кикот, плът и бяс извиват огнени езици и парят фустите на човешката претенция. Похотта и моралът се увиват в единоборство без изход. Нагонът пропуква възпитанието, докато любовта безпомощно изтича от порцелановото си блюдо право в краката Ви. А Вие не можете да овладеете нито пристъпите на смеха си, нито лудия бяг на мислите си, нито … Нито сетивата, които лакомо ще се облизват за още и още от „Декамерон”, за който не можете да се подготвите предварително.

Конструиран върху шест от възможните хиляди новели на настоящето „Декамерон” на Театър „Българска армия” очаква зрителите си, готов да ги увлече с лекота и непринудено в играта на театър или истина, за да ги върне обратно на чумата или суетата по-устойчиви и по-смислени.

Не пропускайте това неповторимо преживяване от невъздържан смях, възторг и забавление!

Резервации на билети на 064 / 834 376, 0898 / 29 39 51
Продажба на билети на касата на Драматичен театър „Иван Радоев“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: