ОбС – Плевен с поздрав към младите лекари от Випуск 2018 на Медицинския университет

04.12.2018 13:59

Абсолвенти от Випуск 2018 г. на факултет „Медицина“ на Медицински университет – Плевен получиха официално днес дипломите си за завършено висше образование. Традиционно тържествената церемония в зала „Магнум“ бе предшествана от празнично шествие от Ректората на Университета до площад „Възраждане”, където участниците поднесоха венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”. Празникът в зала “Магнум“ започна с посрещане на академичното ръководство и символите на вуза. Сред официалните гости на тържествената промоция бяха и представители на местната власт в лицето на председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански.

Пръв с поздрав към дипломантите се обърна ректорът на Медицински университет – Плевен проф.д-р Славчо Томов. В словото си той говори за медицината на бъдещето и предизвикателствата, които стоят пред младите лекари в тази връзка. „Скъпи дипломанти, днес вие поемате по един нелек път. Знам, че днес всички ще ви казват, че лесното беше дотук, оттук нататък предстои трудното и може би ще имат право. Това, обаче, което искам да споделя, е една малко по – различна гледна точка. От днес вие ще бъдете изправени пред решението да изберете между два големи пътя. Единият е класическият – пътят на съвременната медицина, такава, каквото всички ние я познаваме и практикуваме у нас и по света. И другият път – пътят на непознатото и неизвестното, пътят на предизвикателството“, каза в словото си проф. д-р Славчо Томов. „Дерзайте и следвайте мечтите си, гледайте напред и нагоре“, пожела на Випуск 2018 проф. д-р Томов.
Специален гост на тържеството бе почетният консул на Израел в България проф. д-р Красимир Методиев, който също се обърна с академично слово към младите медици. На добър час на Випуск 2018 пожела и кметът на Община Плевен Георг Спартански.

От името на Общински съвет – Плевен бе поднесен поздравителен адрес. „Емблемата възпитаник на Медицински университет – Плевен винаги е била повод за гордост! Приветстват отдадеността, с която Вие непрекъснато полагате усилия, за да развивате висшето учебно заведение и в частност Факултет „Медицина“. Зад успехите на бъдещите лекари стоят всеотдайност, опит и неуморен труд на цялата академична общност на Университета“, се казва в поздравлението, подписано от председателя на местния парламент Мартин Митев. В обръщението към дипломантите се посочва още: „Надявам се, че желанието ви да се развивате ще продължи и след получаване на дипломите ви. Медицината е наука, която непрекъснато търпи развитие и изисква надграждане на знания. Помнете, че професията лекар е въпрос на чест, призвание и отговорност! Пожелавам ви здраве, енергия и успешна професионална реализация!“.

Първенец на Випуск 2018 на факултет „Медицина“, с успех отличен 5.95 е д-р Ива Симеонова от Плевен. Тя поздрави своите колеги с емоционално слово и благодари от името на всички дипломанти на родители, преподаватели и близки за подкрепата.
След 6-годишен курс на обучение днес 85 абсолвенти от България, Руската федерация, Украйна и Македония получиха своите дипломи за придобита образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „Лекар” и произнесоха тържествено Хипократовата клетва. Средният успех на Випуск 2018 млади лекари е Мн.добър 5.06. Отличниците – 27, бяха наградени с плакет на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и награди за добър старт в лекарската си практика.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: