Тържествена промоция на младите лекари от Медицински университет Плевен – фото-галерия

04.12.2018 13:20

Днес бе Тържествената промоция на младите лекари от 39-тия пореден випуск на Факултет „Медицина“. Зала „Магнум“ се оказа тясна за присъстващите преподаватели, студенти и близки на дипломантите. Със специално слово към тях се обърна кметът на Плевен Георг Спартански. Промоцията уважи и председателят на Общински съвет Плевен Мартин Митев.


След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 85 абсолвенти от България, Руска Федерация, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2018 млади лекари е Много добър 5.06, с висок брой отличници – 27, които бяха наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и награди за добър старт в лекарската си практика. Първенец на випуска с успех отличен 5.95 е д-р Ива Георгиева Симеонова от град Плевен. Тя поздрави своите колеги и отговори на приветствията на ректора проф. д-р Славчо Томов и на официалните гости.
Традиционно по покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен всяка година специален гост изнася академично слово за младите лекари. Випуск 2018 поздрави Почетният консул на Израел в България проф. д-р Красимир Методиев. Той е ръководител на Катедра “Предклинични и клинични науки” към Медицинския университет „Проф. д-р П. Стоянов“ във Варна. Президент е на Интернационалната медицинска асоциация в България (ИМАБ) и е генерален секретар на Федерацията на Европейските дружества по химиотерапия, инфекции и рак.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: