18 златни сватби отпразнуваха в Левски (галерия)

03.12.2018 12:09

За първи път 18 семейства в град Левски честваха тържествено златната си сватба – 50 години, половин век заедно, неразделни в радост и в неволи. Празничното събитие организира Община Левски на 1 декември. Ритуалната зала посрещна за пръв път в историята си златни младоженци. Под звуците на Менделсон двойките имаха възможността да усетят отново сватбения трепет след цели 50 години съвместен живот.


Вълнуващи спомени за първата среща, откровения и споделена житейска мъдрост, съхранила семействата 50 години, съпътстваха церемонията по подновяване на брачните клетви, на която бяха дошли деца и внуци. Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави топло златните семейства на град Левски, вървели ръка за ръка през всичките тези години. Създали дом и отгледали внуци, днес те имат пълното право да отпразнуват златния юбилей на семейното си щастие с близки и приятели, каза Александрова и пожела да мечтаят, да се борят и постигат заедно мечтите си и през следващите 50 години.


Любка Александрова заедно с Елена Георгиева – служител по гражданско състояние, извършиха тържествения ритуал за подновяване на брачните обети на 18 семейства, сключили брак през 1968 г. Общо 139 са били сключените бракове през тази година. Младоженците-юбиляри с вълнение и категорично заявиха заветното „Да“ и за втори път потвърдиха, че искат да изживеят живота си заедно, а кметът на общината с подписа си на Свидетелството за Златна сватба, което получиха всички, узакони новия брачен договор.


Председателят на пенсионерския клуб Димка Първанова поздрави щастливците юбиляри, защото не всеки има тази привилегия и пожела да са здрави и да се обичат. Подари на всички поетичната книга на Ангел Гецов, изпълнявайки желанието на автора, вече покойник, да я подарява на щастливи събития. Димка Първанова, дългогодишен служител на общината по обредни дейности, вече пенсионер, приветства и кмета на общината за уникалното радостно събитие.


За младоженците – юбиляри: Стойно и Цветана Данаилови, Иван и Руска Банчеви, Илия и Ружа Първанови, Ленко и Димитрана Ламбеви, Алеко и Галя Балкански, Ангел и Тонка Господинови, Борислав и Ценка Георгиеви, Ганчо и Верка Ганчеви, Иван и Йонка Филипови, Павел и Милка Лечеви, Георги и Стефка Георгиеви, Бекир Бекиров и Албена Благоева, Искрен Михайлов и Анета Искренова,Марин и Свилена Славчеви, Ганчо и Галинка Ганчеви, Ангел и Радка Ангелови, Любен и Йорданка Петранови, Николай и Здравка Борисови празникът продължи в ресторант „Перфекто”.


С празничен сватбен ритуал Ганчо Александров приветства младоженците заедно с танцьорите от НЧ „Георги Парцалев -1901”. Ритуалите за обич и семейно щастие с пита хляб, сол и чаша вино извършиха семейство Ангел и Тонка Господинови. Те предадоха символично огън от своето огнище на Ани и Георги Венциславови, сключили граждански брак преди 25 години, които празнуват сребърна сватба. Да пазят светлината и топлината в семейното огнище и огънят на обичта да гори в душите им, бяха пожеланията.
На сватба като на сватба, с богата трапеза и веселие, с подаръци от Общината, с цветя и празнична торта, със снимки за спомен и наздравици за младоженците и техните семейства, с пожелания за живот и здраве, за благословени нови семейни празници.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: