Силни изяви за шахматистите на СКШ „Спартак Плевен XXI“

03.12.2018 8:04

Петима състезатели от СКШ „Спартак Плевен XXI“ взеха участие в състезания от спортния календар на 1 и 2 декември. С най-голям интерес се очакваше представянето на Държавното първенство по ускорен шах и блиц, което се състоя в Дупница. То се проведе в 9 кръга по „Швейцарска система“. Отлично се представи Мартин Дяков, който макар със сравнително заден стартов номер, се бори през цялото време за медалите, като в крайното класиране с 6,5 точки от 9 възможни се нареди на 4-то място при мъжете. Европейската вицешампионка на ЕС за девойки Ева Русева пък направи своя дебют при жените, като се класира на 8-мо място. Владимир Върбанов също дебютира при мъжете, като се класира на 20-то място с 4,5 точки. При ускорения шах Ева Русева отново се класира 8-ма при жените, а Мартин Дяков и Владимир Върбанов са в средата на класирането при мъжете.
Представянето на плевенските състезатели е отлично. Класирането на Мартин Дяков е като приятна изненада на първенството. Ева Русева, която е само 13 години, вече има две осми места при жените в България. Капитанът на юношеския отбор Владимир Върбанов пък натрупа ценен опит при мъжете, класирайки се по средата на класирането и в двете дисциплини.
По същото време в Пловдив се проведе Националната купа „Криле на интелекта“ до 10 години. В нея взеха участие Александър Георгиев и Божидар Петров, които постигнаха съответно 3,5 и 2 точки от 6 възможни.
Следващото състезание, в което ще вземат участие плевенските шахматисти, е детски турнир за „Купата на МОЛ Велико Търново“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: