Децата на Плевен се забавляваха с любими спортисти и анимационни герои

02.12.2018 15:19

Стотици деца от различни плевенски училища, родители, треньори и професионални спортисти се събраха днес във волейболната зала на комплекс „Спартак“ в Плевен, за да спортуват заедно с любими спортисти и анимационни герои. Сред гостите на цветния спортен празник в неделя бяха председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев, кметът на Общината Георг Спартански и началникът на РУО – Плевен Албена Тотева. Те пожелаха на всички участници в инициативата да се забавляват от сърце, а на организаторите – успех в кампанията и мисията им да привлече колкото се може повече деца в спортните зали, които един ден да ни радват с успехите си.

Днес Плевен стана част от кампанията „Мисия спорт на любимите герои“ на Сдружение „Асоциация „Докосни дъгата“ и Сдружение „Пазарджик спортува“ в лицето на д-р Денислава Ангелова и Ренета Камберова. Кампанията е насочена към ученици на възраст между 6 и 10 години (1-4 клас), като общата цел е подпомагане на личностно развитие и популяризирането на физически активния начин на живот сред подрастващите. Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова представиха инициативата, след което в залата един след друг с възгласи бяха посрещнати любимите анимационни герои на децата.

С децата на Плевен днес спортуваха и „златните момичета“ по художествена гимнастика Христиана Тодорова и Ренета Камберова, капитанът на баскетболния Левски Асен Великов, задно с треньора на „Спартак“ – Плевен Александър Дяковски, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, световната шампионка и бронзова медалистка по борба Елица Янкова, златният медалист по таекуон-до Рами Шау и Николай Спасов от Българската федерация по таекуон-до, героят от САЩ 94 Бончо Генчев и др. Всички те пожелаха на децата да спортуват, защото спортът е здраве и учи на дисциплина, упоритост и че успехите, като и в живота, се постигат с много труд. Част от спортния празник станаха и много плевенски спортни клубове.

Снимки: ОбС – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: