Изправят пред Съда днес ревнивец, нападнал и убил с нож свой съперник в Червен бряг

30.11.2018 9:01

Днес състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен, срещу В.И. от Червен бряг. Той е обвинен в това, че на 22 януари т.г. в Червен бряг умишлено умъртвил Ю.С., на 52 години, като деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен за убития начин – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предл.2 и т.9, във вр. с чл.115  от НК. За това съобщават от Пресцентъра на Съда.

Ще припомним, че в началото на ноември Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу обвинения в учбийството. От Прокуратурата посочват, че в края на 2017 г отношенията между обвиняемият и жената, с която живели на съпружески начала, се влошили и двамата се разделили, тъй като В.И. редовно злоупотребявал с алкохол, проявявал ревност и агресия към жената, което налагало тя да търси съдействие от полицията и по реда на Закона за защита от домашно насилие.

В края на 2017 г. обвиняемият работел в Чехия и разбрал, че жената заживяла с друг мъж – пострадалия Ю. С. На 28.12.2017 г. обвиняемият си дошъл за кратко в България. По време на престоя му многократно търсил жената по телефона, следял я, пишел й по „Месинджър“, обвинявал я в изневяра, обиждал я, твърдял, че я обича, многократно заявявал, че ще убие и нея, и мъжа, с който живее. За периода има регистрирани 3 преписки по оплаквания и сигнали в РУМВР-Червен бряг за противоправни действия на обвиняемия спрямо жената.

На 20.01.2018 г. обвиняемият отново се върнал в България. През нощта на 21 срещу 22.01.2018 г. употребил значително количество алкохол. На 22.01.2018 г. сутринта В.И. минал покрай автобусна спирка, на която пострадалия Ю.С. бил с детето на жената и чакали училищния автобус. Обвиняемият забелязал Ю. С., напсувал го, затичал към него и го нападнал, като го пробол няколко пъти с нож. Опитвайки се да се спаси, пострадалият успял да се изправи и побягнал, като успял да влезе в аптека и да помоли да извикат полицията. Свлякъл се на пода и малко по-късно починал, посочват в прессъобщение от Прокуратурата.

Междувременно обвиняемият се опитал да се укрие, като веднага след случая отпътувал за гр.София, но по пътя бил задържан. По искане на прокуратурата, В. И. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: