Китарен квартет от Франция с концерт в Плевен тази вечер

29.11.2018 10:02

В рамките на Четвъртия международен китарен фестивал Плевен 2018 тази вечер концерт “Вечер на камерната музика” ще изнесат музкантите от китарен квартет „Еклис” /Франция/. Квартет „Еклис“ е в състав: Габриел Бианко, Бенджамин Валет, Аркаиц Шамбоне, Пиер Люлиевр.

Концертът ще започне в 19 часа в залата на читалище „Съгласие”.
С финес и очарование, квартет Еклис се присъединява през 2012 г. на френската музикална сцена. Тези четирима китаристи дават нов дух на класическата китара, като преоткриват инструмента, чрез амбициозни и иновативни транскрипции на великия репертоар за пиано или оркестър. През 2013 г. те печелят 1-ва награда на Европейския конкурс за камерна музика на FNAPEC. През 2014 г. те са лауреати на фондация Banque Populaire.
Неразделни приятели от Националната музикална консерватория в Париж, сега преследват блестяща международна кариера, с множество концерти в САЩ, Европа и Азия.
Често са канени в различни програми във френските национални телевизии и радиа. Тяхната дейност се предава и от националната и международната преса („Вашингтон поуст“, „Теларама“, престижното френско списание „Класическа китара“ и мн. др.).
Точно като на концертите си, в първия си албум „Китари“, издаден през 2013 г., представя на слушателите широк и разнообразен репертоар, включващ оригинални пиеси за квартет и непубликувани транскрипции на творби за оркестър от Бах и Росини. Вторият им компакт диск, издаден през 2015 г., обединява транскрипциите, посветени на големите френски музиканти от края на XIX и началото на ХХ век. През 2017 г., за техния трети компакт диск, творбите на Карол Бефа и Серджо Асад ще бъдат смесени с произведения от оркестров репертоар.
Освен художествената си дейност „Quatuor Eclisses“ провежда образователни срещи в консерваториите, за да предаде своя опит и страст на младите китаристи чрез майсторски класове.
Квартет „Еклис“ използва струните Savarez.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: