В Търговската гимназия в Червен бряг стартира новата учебна година по образователна програма на ВСС и МОН

29.11.2018 14:01

В Търговската гимназия „Васил Априлов“ в Червен бряг се даде старт на новата учебна година по Образователната програма „Съдебна власт -информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища“, съобщават от пресцентъра на Районен съд – Червен бряг. Пред XI клас съдия Дженов с наставник Мария Борисова – съдебен архивар изнесоха първата лекция на тема „Разпределение на властите според Конституцията на Република България“.

На 27-28.11.2018 г. административният ръководител на РС-Червен бряг г-жа Виолета Николова с наставник Ценка Данчева – съдебен деловодител представиха пред X и XI клас на търговската гимназия темата, свързана с професиите съдия, прокурор, следовател и запознаване със статута на магистратите.

Образователната програмата се реализира съвместно с Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката с цел повишаване на информираността на младите хора за структурата, функциите и значението на съдебната власт в България. Мотивирането на младежите към спазване на законите, превенция на детското насилие и познаване на съдебните институции е средство за повишаване на доверието към органите на съдебната власт.

Учащите с нетърпение очакваха лекциите, като проявиха голям интерес към темите с въпроси, свързани с актуалните теми на обществото. Удовлетвореността на младежите е показател за положителната оценка, както и полезността от засилване на интересите и готовността им да продължат в тази насока.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: