Тържествено отбелязаха 75-годишнината от обявяването на Кнежа за град (галерия)

24.11.2018 17:00

С поредица от мероприятия премина празничният 23-ти ноември в Кнежа. По случай 75-годишнината от обявяването на Кнежа за град беше отслужен тържествен водосвет в храм „Света Троица“, на площад „Пенчо Янкулов“ блокове с ученици от цялата община се строиха за церемонията по издигане на знамената. Бяха поднесени цветя на Паметника на загиналите във войните жители на Кнежа, след което всички се отправиха към големия салон на НЧ „Борба-1896“ за тържествената програма. Специален гост беше Посланикът на Република Франция г-н Ерик Льобедел. Празника на Кнежа уважиха и народните представители: Владислав Николов, Велислава Кръстева, Васил Антонов, Красен Кръстев, Калин Поповски, зам.-областният управител на Област Плевен Красимир Тодоров и кметове на общини.


Присъстващите в салона имаха възможност да видят специалния видео-поздрав, който изпратиха приятелите от Ахтирка. Кметът на Кнежа Илийчо Лачовски и председателят на Общински съвет – Кнежа г-жа Катя Герговска връчиха почетна грамота и приз за цялостен принос на кметовете: Илия Неновски, Николай Горнишки, Петър Беремски, Цанко Белегански и Симеон Шарабански. Връчени бяха и годишните призове „Дарител 2018“ за последователна дарителска дейност към община Кнежа.
Страхотните изпълнения вокалните групи при НЧ „Борба-1896“, концертите на Михаил Белчев, Кристина Белчева и Деси Добрева приповдигнаха празничното настроение. Вечерта завърши с пищна заря.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: