Самостоятелна изложба живопис на Петър Пиронков в Артцентър Плевен – снимки!

23.11.2018 8:39

Самостоятелна изложба живопис представя в Артцентър Плевен художникът Петър Пиронков. Откриването уважиха почитатели на изискания естетически вкус и приятели на модерното изкуство.

Акцент в атмосферата на събитието внесе музикалното изпълнение на Роберта и Вида Пиронкова – сестра на живописеца – композитор, автор на текстове на песни и майстор на ювелирното изкуство.


Петър Пиронков е роден през 1977 година в София. Завършва Държавното художествено училище „Илия Петров“. Завършва специалност“живопис“ в Държавната художествена академия в Рим в класа на проф. Алесандро Тротти. Има множество участия в общи изложби и самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Негови творби се намират в частни колекции в Италия, България, Гърция, Америка, Франция, Англия.


Поетични, абсурдни, сюрреалистични – така сам творецът определя своите живописни платна. Това не са импровизации, а мислени в процеса на сътворяването картини със собствен колорит, естетика, образи и композиция. Съвременното в тях присъства в динамиката и драматизма на онова вътрешно психично съпреживяване, което често определяме като мистика на духа.


Това накратко! Останалото има възможност всеки да улови в станалото знаково вече за културния живот на града ни пространство на Арт център Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: