В СУ „Стоян Заимов“ – Плевен се проведе конкурс за млади преводачи

23.11.2018 10:04

В СУ „Стоян Заимов“ – Плевен вчера се проведе конкурс за млади преводачи Juvenes Translatores. Участниците са родени след 2001 година и за първи път ще се състезават за приза „Най-добър преводач в ЕС“. Учениците от XI а клас се вълнуваха от предстоящото състезание и бяха  нетърпеливи да покажат своите умения в превода от английски на български език. Разбираха важността на задачата: да се състезават с участници от различни държави, да покажат знания и по чужд, и по роден език.

Организатор и ръководител на конкурса е Генералната дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия в Брюксел. Целта на това международно състезание е да мотивира младите хора в изучаването на чужди езици, което ще ни сближи и ще спомогне за разбирането на различните култури. Същевременно се осмисля и важността на преводаческите умения.

СУ “ Стоян Заимов“ е избрано след регистрация и жребий и е едно от 17 участващи български училища . Победителят ще бъде поканен в Брюксел, заедно с избраните  победители от другите  различни държави участнички.

Снимки и информация: СУ „Стоян Заимов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: