Осъден за опит да подкупи плевенски полицаи, обжалва условното си наказание и глоба

22.11.2018 15:17

Шофьор, осъден, че е направил опит да подпкупи плевенски полицаи, обжалва наложеното му наказание от Окръжен съд – Плевен. Въззивното дело влиза за разглеждане  на 26 ноември в Апелативен съд – Велико Търново, съобщават от Пресслужбата на институцията.

От там добавят, че със своя присъда от  04.09.2018г. г. Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимия Р. Ц. от гр. Луковит за виновен в това, че на 18.02.2018 г. в гр. Плевен, ж.к. „Сторгозия“, ул. „Цар Самуил“, направил опит да даде подкуп: дар – банкнота с номинал 20 лева на длъжностни лица – полицейски орган – Д. Х. и К. П. – младши автоконтрольори I степен в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ на сектор „Пътна полиция“ към „Охранителна полиция“ при ОДМВР – гр. Плевен, за да не извършат действие по служба – да не му съставят акт за административно нарушение.

Полицаите установили, че Р.Ц. управлява без поставен обезопасителен колан, с който автомобилът е оборудван (чл. 137А от ЗДвП) и за това, че превозва пътника Н. Н. на предната седалка, без поставен обезопасителен колан (чл.183(4) т. 7 от ЗДвП), като деянието останало недовършено по независещи от дееца причини.

На основание чл. 304 ал. 1, вр. чл. 18, вр. чл. 54, първоинстанционният съд го осъдил на 3 месеца лишаване от свобода, както и да заплати 1000 лева глоба в полза на държавата. На основание чл. 66 ал. 1 отложил изпълнението на наказанието лишаване от свобода с изпитателен срок от три години. (условно)

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба от подсъдимия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: