Дело за жестоко убийство в Плевен върнато на Прокуратурата заради процесуални нарушения

20.11.2018 12:51

Процесуални нарушения са довели до прекратяване на дело за извършено жестоко убийство в Плевен. Това става ясно от прессъобщение на Окръжен съд – Плевен.

Вчера състав на Плевенски окръжен съд е разгледал дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен, против С. Й., обвинена в това, че на 25.11.2017 г. в Плевен, умишлено умъртвила С. Б.  на 49 години като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост – престъпление почл.116, ал.1 т.6 пр.2 и пр.3, във вр. с чл.115 от НК, за което Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

В провелото се съдебно заседание е установено, че са допуснати процесуални нарушения, свързани с правата на пострадалите, а по-конкретно – прекият наследник на убития, не е бил призован по делото, като пострадало лице. Това е повод за прекратяване на делото и връщане на същото на Прокуратурата, до отстраняването на това нарушение, съобразно закона.

Ще припомним и случая, който бе оповестен от Пресцентъра на прокуратурата през август при изготвяне на обвинителния акт.

Обвиняемата живеела в апартамента на пострадалия, в който имало и други квартиранти. Имала нужда от парични средства, за да преживява и да си купува наркотични вещества и алкохол.

На 24.11.2017 г., тя откраднала мобилен телефон марка LG, собственост на квартирант с цел да го продаде. Мъжът установил кражбата и заявил, че ще подаде жалба в полицията. Същата вечер – на 24.11.2017 г., пострадалият употребил значително количество алкохол.

В ранните часове на 25.11.2017 г. между него и обвиняемата възникнал спор, който прераснал в конфликт по повод извършената кражба, като я заплашил, че ще я изгони от квартирата, тъй като предполагал, че тя е откраднала телефона. Ядосана от това обвиняемата, взела от холната маса стъклена бутилка и му нанесла няколко силни удара в областта на главата. Стъклената бутилка се счупила и в ръката й останала горната част, с която продължила да нанася удари по главата и тялото на пострадалия.

След нанесения побой пострадалият останал да лежи на земята. Значително по-късно, след като установила, че пострадалия не дава признаци на живот тя се обадила на тел.112, като съобщила за смъртта на С. Б.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: