Националният турнир по спортен бридж „Габи” се проведе в Плевен

19.11.2018 7:16

От 15 до 18 ноември в  „Туристически дом“ в град Плевен за 39-ти път се състоя Националният турнир по спортен бридж „Габи“. Това е най-старият традиционен турнир у нас. Tой се организира от  „Бридж-клуб Плевен“, а усилията, които в последните години полага председателят на клуба Слави Алексиев, го направиха и един от атрактивните и желани състезания в  България. Над 120 бриджори от цялата страна, между които почти целият бриджов елит у нас, уважи и взе участие в надпреварата.

На 15   и  16 ноември   се състоя мини-отборния турнир за купа „Кайлъка“. Той се провежда за трета година и в него участват 8 поканени отбора. Те играха мачове по 7 дона „Всеки срещу Всеки“ като след това първите четири отбара играят отнова „Всеки срещу Всеки“ за определяне на медалистите, а останалите играят в група „Б“.

Турнирът бе спечелен от отбор „Сердика“ (София) с капитан Клементин Николчев, който доскоро играеше в град Плевен. На второ място се класира плевенският „Найтингейл“ в състав Слави Алексиев, Румен Маринчев, Иван Симеонов и Пламен Христов. Трети е отборът на „Видев“(Стара Загора). Наградата за първо място в група „Б“ спечели отборът на „Белене“ – Златко Мртинчев, Димитър Джантов и плевенчаните Любомир Генов, Милен Атанасов, Чавдар Андреев и Светлин Антонов.

На 16 ноември  вечерта пък се проведе двойковият турнир. В него взеха участие 46 двойки, които изиграха 26 дона в 13 кръга. Турнирът бе спечелен от двойката Траян Христов-Десислава Малакова (София-Хасково) с резултат от 62 %. Толкова имат и двойката Теню Тенев-Христо Иванчев (Стара Загора – Враца), които станаха втори, а на трето място  се класираха Стефан Стоев-Цветко Цветков с резултат 60 %.

Състезателката от град Левски Евгения Рачева заедно с Панчо Панчев от Стара Загора класирали се шести, спечелиха наградата за най-добра смесена двойка. От двойките от Плевенска област най-добре се класираха Златко Мартинчев-Димитър Джантов, които са 17-ти с 52 %.

На 17 и 18 ноември се състоя отборният турнир. В него се включиха 25 отбора. Те играха 11 кръга по „Датска система“ мачове по 8 дона, като  в последните 3 кръга се образуваха групи А, Б и С. Победител стана отбора на „Видев“ (Стара Загора), следван от  „Синя Точка“(София) и „Балкан“(Враца).

От плевенските отбори най-добре се представи отбор „Полковник“ в състав Милен Атанасов, Людмил Миров, Гриша Ценов и Павел Иванов, отборът на „Найтингейл“ взе наградата за първо място в група С.

Следващатото състезание на плевенските бриджори е  на 15  декември в град Плевен, където ще се състои последният турнир от веригата „Западна Лига“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: