Благоевградският театър представя в Плевен „Вампир“ от Антон Страшимиров

17.11.2018 16:56

Със спектакъла „Вампир“ от Антон Страшимиров ще гостува на плевенска сцена Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Представлението е на 19 ноември, понеделник, от 19 ч. на Голямата сцена на ДКТ „Иван Радоев“. Сценичният вариант и постановката са на талантливата млада плевенчанка Маргарита Мачева, а в ролите зрителите ще видят Албена Чобанова, Лили Сучева, Лъчезар Кацарски, Биляна Дилкова, Зафир Раджаб/ Илия Павлевчев, Кънчо Кънев.

През погледа на Маргарита Мачева „светът в пиесата „Вампир” е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор. Тяхното прекрачване тласка към пропаст. Невъзможността на човека да реализира стремленията и страстите си, го води към саморазрушение и смърт. Тази смърт не е само телесна – когато свободата е отнета и духът може да бъде пречупен. Това е пиеса за ирационалността на влеченията; за смелостта да бъдеш различен; за поривите вътре в човека и за борбата за оцеляване в един свят, в който тези пориви са забранени.”

„Светът в пиесата „Вампир” е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор. Тяхното прекрачване тласка към пропаст. Невъзможността на човека да реализира стремленията и страстите си, го води към саморазрушение и смърт. Тази смърт не е само телесна – когато свободата е отнета и духът може да бъде пречупен. Това е пиеса за ирационалността на влеченията, за смелостта да бъдеш различен, за поривите вътре в човека и за борбата за оцеляване в един свят, в който тези пориви са забранени.” Маргарита Мачева

#тагове:

НАЙ-НОВИ: