Ученици от Долна Митрополия и Тръстеник участваха в осмата Парламентарна сесия на Младежкия воден парламент

16.11.2018 14:30

От 9 до 11 ноември в Пловдив се проведе VІІI-та Парламентарна сесия на Младежки воден парламент (МВП). Акцент бе гражданското обучение и възпитание на младежите, планиране на дейности и екологични инициативи, практики на сътрудничеството с екологични институции и местни организации за съвместни действия по управлението и опазването на водите и водните екосистеми.
Всеки екоклуб се представи с презентация „Превенция и защита при наводнения”. Домакин на събитието бе Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” – Пловдив, които запознаха младежите с актуалните проблеми в сектора, както и обучение от РС на ПБЗН за защита от наводнение.


Еко клуб “Дунав” при Общински център за извънучилищни дейности (ОЦИДЗИ) в с. Байкал, община Долна Митрополия бе представен от Виктория Данова, ученичка в 12 клас на СУ “Евлоги Георгиев”, гр. Тръстеник и Глория Иванова от гр. Долна Митрополия, ученичка в ПГПЧЕ Плевен, които със съдействието на секретаря на община Долна Митрополия, г-жа Десислава Манова, гл.специалист Гражданска защита г-н Димитър Кръстев и г-жа Весела Комаревска от БД “Дунавски район” подготвиха презентация за Плана за управление при наводнения и проекти, по които община Долна Митрополия работи в момента. Иво Джокин, ръководител ОЦИДЗИ и на Еко клуб “Дунав” запозна младежите с “Космическите технологии – дистанционно наблюдение на Земята от Космоса”, свързани с наводненията.
Делегатите изготвиха Декларация за сътрудничество и План за дейността на МВП през 2019 г. На всички участници бяха връчени сертификати от г-жа Цветелина Кънева, директор БД “Източнобеломорски район”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: