ПГСС „Проф. Иван Иванов” – Долни Дъбник бе домакин на семинар с международно участие (галерия)

16.11.2018 18:01

ПГСС „Проф. Иван Иванов” – Долни Дъбник стана домакин на проведения на 15 ноември 2018 година семинар с международно участие, свързан с производството на зеленчукови култури. Събитието предизвика изключителен интерес на земеделски производители от цялата община.


Водещата на форума, г-жа Веселка Тошкина – Управител на Агропрограма ООД, изказа благодарност към Директора на гимназията г-жа Галя Денева – Кръстева за създадените условия за ползотворна работа на участниците и отчете ползата от провеждането на такъв вид обучения именно в професионалните училища.
Лекторите г-н Алваро Моя представител на фирма Арвенсис, занимаваща се с производство на биопрепарати и г-н Камил Тот – представител на Райк цван – производство на семена за зеленчукови култури, запознаха участниците с иновации в бранша и споделиха ценен опит в технологията и отглеждането на продукцията.
Преди семинара гостите разгледаха музея на училището, опитните полета и градини, както и учебната ферма.


Гости на форума бяха: Георги Василев – председател на Асоциация български пипер, г-жа Цветанка Тончева – Старши експерт по професионално образование към РУО – Плевен, г-жа Лили Пейчева – Заместник кмет на Община Долни Дъбник, общински съветници, представители на администрацията и медиите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: