Малчуганите от ДГ „Щастливо детство“ помагат на малкия Тео от село Гиген

16.11.2018 15:28

ДГ “Щастливо детство“ – Плевен се включи в Световната седмица по предприемачество и инициативност на Джуниър Ачийвмънт – България с открита педагогическа ситуация на тема “Да помогнем на болно дете“.
Децата от ПГ “Слънце“ с учител Мими Радулова показаха знания за взаимодействието „труд- пари“ и необходимостта от спестяване за постигане на определени желания и потребности, работа в екип за реализиране на печалба и участие в дарителска кампания.


На инициативата присъстваха родители, учители и директори на детски градини от Плевен. Сред официалните гости бяха Йонита Иванова, началник отдел “Образование“ в Община Плевен, Мария Лазарова, инициираща благотворителни кампании, ученици от НУ “Отец Паисий“ от четвърти клас с класен ръководител Диана Петкова. 


Всички присъстващи се включиха в благотворителната кауза “Да помогнем на Тео“ като участваха в импровизираната Коледна работилница и изработиха коледни картички, играчки за елха и украшения, които ще бъдат разпродадени на Благотворителен базар в подкрепа на лечението на 6-годишния Теодор от с. Гиген.
„Сърдечно благодарим на всички деца, родители , учители и гости, които присъстваха и се включиха в инициативата, да помогнем на едно болно дете, да оздравее!“, казва директорката на детското заведение Илиана Иванова. 

Снимки: ДГ „Щастливо детство“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: