Малчугани от ДГ „Щурче“ изработват коледни украшения в благотворителна арт работилница

15.11.2018 13:24

В ДГ „Щурче“ днес по повод Световната седмица по предприемачество, подкрепена от „Джуниър Ачийвмънт“ – България, бе реализирана арт работилница с деца от четвърта възрастова група „Мечо Пух“ и с техния ръководител, старши учител ДГ – Теменужка Василева.  Малките творци, съвместно със своите консултанти Вероника Найденова, Ина Ковачева, Свилена Симеонова и Цветелина Попова, сътвориха прекрасни Коледни арт произведения. За целта се използваха отпадъчни и природни материали. Гости в арт работилницата бяха Йонита Иванова, началник отдел „Образование“ в община Плевен, Мария Атанасова, главен експерт отдел „Образование“ в община Плевен, Генади Пъшев, директор на Център за работа с деца, колеги и родители.

Управителят на ателието запозна присъстващите с дейността му и ги уведоми, че печалбата от днешните арт-творби ще бъде предоставена за изграждане на паметника, посветен на славната битка на Плевенската дивизия при Дойран под командването на генерал Владимир Вазов.

Директорът на учебната институция Христинка Рангелова уведоми гостите, че не само днешните произведения, но и всички останали, които арт-ателието ще изработи до Коледа, ще бъдат изложени на Коледен базар. Заедно с деца от НУ „Христо Ботев“ гр.Плевен и деца от ЦРД ще бъде изнесен и благотворителен концерт, чиито средства, отново ще бъдат предоставени за изграждането на паметника в нашия град. Първите, които дадоха своя принос, бяха нашите гости. Те приканиха всички, да последват примера им и да бъдат добри родолюбци и да тачат паметта на славните герои от Дойран.

Денят приключи с много веселие, песни и поздрави от малките творци на група „Мечо Пух“.

Снимки: ДГ „Щурче“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: