85 медала за Шотокан карате клуб „Спартак 14”-Плевен от международен турнир

14.11.2018 15:05

През изминалия уикенд в столицата се проведе второто издание на Международния турнир по Шотокан карате-до „София Гранд При” 2018 г. , което се организира от Българска федерация Шотокан карате-до, със съдействието на карате клуб „Спартак 14” – Плевен, карате клуб „Оверфайт” – София (домакини на турнира) и българското представителство на Световната Шотокан карате – до федерация в лицето на нейния главен инструктор за България , сенсей Георги Георгиев – Джоси ( 7 дан).

Състезанието събра 354 състезатели от 3 държави – България, Сърбия и Гърция, информират от плевенския клуб.

Официални гости на турнира бяха Ренета Камберова – олимпийска медалистка от златния ни ансамбъл по художествена гимнастика и сенсей Георги Георгиев – Джоси , който е член на УС на Шотокан Федерацията и главен инсруктор за България на Световната Шотокан карате-до Федерация.

С атрактивна демонстрация поздравиха гостите и публиката двата клуба – съорганизатори на турнира: Карате клуб „Спартак 14” и Карате клуб „Оверфайт”. В демонстрацията участваха и златната танцова двойка от плевенската школа „Зорая” – Дариан Колев и Гергана Данаилова, с треньори Десислава Йотова и Милчо Петров. Изпълнението символизираше Ин и Ян. В символичния кръг, който очертаха децата от двата клуба, възпитаниците на треньорите по карате и танци съчетаха бойни сцени и танц, което беше чудесна комбинация между двете и предизвика бурни аплодисменти от публиката, разказва Милена Кирниколва, треньор в „Спартак 14”.

Освен атракция в демонстрацията при откриването, изпълнени със много емоции и напрежение преминаха и 5-те  дисциплини в програмата на състезанието.

Отборът на „Спартак 14” – Плевен беше от най-многобройните – 58 състезатели участваха от клуба. Те отново се справиха отлично със конкуренцията и донесоха в Плевен 85 медала – 28 златни, 22 сребърни и 35 бронзови отличия извоюваха бойците ни и заслужиха първото място в комплексното класиране.

Четири от общо 12 приза Супершампион, спечелиха плевенските състезатели Натали Йонкова – 17 г, Стефани Ангелова – 11 г., Тихомир Тодоров – 11 г. и Красимира Илиева – 10 г. Това беше най-трудната и интересна кумите – дисциплина. Регламентът е във всяка възраст и пол, състезателите да  не се делят на техническо ниво и теглови категории, което изисква високо ниво на техническа и тактическа подготовка, за да се преодолеят различията.

„ Изключително сме доволни от представянето на възпитаниците ни в края на сезона, когато на много състезатели им пада спортната форма, споделиха треньорите на клуба – Милена Кирниколова и Маринела Петрова. Радваме се на всяка тяхна победа, всяка спечелена точка, всеки поглед изпълнен със желание за победа, защото зад това стоят много труд, много трудности и много вложено лично време както от страна на състезателите, така и от страна на родителите им. Всичко е добре, когато съвршва добре – финиширахме една изключително трудна , но и успешна година – поредната ни успешна година с много национални и международни отличия, които печелим не сам оза клуба си, а и за Плевен и България”.

Плевенският клуб „Спартак 14” благодари на всички плевенски медии за отразяването на резултатите от участията през годината.

Снимки: „Спартак 14” – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: