Фирма за производство на чийзкейк отвори врати днес в ДГ „Дружба“ – Плевен

14.11.2018 13:40

За трета поредна година Детска градина „Дружба“ – град Плевен се включи в инициативите на Световната седмица по предприемачество.

Децата от подготвителна група 6-годишни „Пчеличка“ и  Цветелина Симеонова, главен учител на детската градина създадоха фирма за производство на чийзкейк „Сладки мечти“ по програма „Нашият град“ на Джуниър Ачийвмънт – България.

Гости на инициативата бяха Йонита Иванова, началник отдел „Образование“ в Община Плевен, Малинка Маринова, директор на ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, както директори, учители от училища и детски градини, родители.

Ментори на урока по предприемачество бяха Янко Янчев, зам.-директор на ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ и изключителен кулинарен експерт, Николинка Личева – учител по професионална подготовка и доброволците  Весела Симеонова и Антония Валентинова – ученици от гимназията.

Децата влязоха в ролята на истински предприемачи, дизайнери на сладкарски изделия, майстор-сладкари и декоратори, опаковчици, офис-мениджъри и продавач-консултанти.

Гостите имаха възможността да наблюдават истинско производство на бутиков шоколадов, карамелов и плодов чийзкейк, ръчно изработени от децата, както и да проследят етапите в производството на поточна линия и продажбата на готовата продукция.

Снимки: ДГ „Дружба” – град Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: