Танцьорите от ФТК „Българско хоро“ отново защитиха достойно името на клуба и на Плевен (галерия)

14.11.2018 11:40

Поредно успешно представяне на голям национален форум записа плевенският Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“ с ръководители Олга и Минко Мустакови. Плевенчани се завърнаха от участие в петото юбилейно издание на Националния фолклорен фестивал „Нашенско хоро“, провел се на 10 ноември в „Арена Самоков“. Мащабната проява събра в Самоков 36 колектива от цяла България, а специални гости бяха танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Родопа“ – Смолян.

В Самоков ФТК „Българско хоро“ се изяви с група от 35 танцьори, които представиха, според регламента, две хора – „Клоца“ в категория „Изпълнение на автентично хоро“ и Средногорска копаница по хореография на ръководителите на клуба Олга и Минко Мустакови в категория „Хореографска разработка върху хорo по избор“. Уменията на клуба от Плевен и отличното изпълнение бяха оценени по достойнство от авторитетното жури с председател изтъкнатият хореограф Никола Колев и на ФТК „Българско хоро“ бе присъдена наградата за най-технично изпълнение на хореографска разработка.

Горди сме с това отличие, тъй като без съмнение да получиш наградата за най-техничен колектив означава, че си изпъкнал пред другите с доброто си представяне – при това в конкуренцията на над 30 от силните клубове в страната, споделиха ръководителите на ФТК „Българско хоро“ Олга и Минко Мустакови. Те разкриха, че освен високата оценка на журито, клубът от Плевен е спечелил и искрените симпатии на конкурентите. „След фестивала ръководителите на много от съставите дойдоха при нас и казаха „Вашите танцьори са прекрасни, играят като един“. Това не може да не ни прави щастливи, защото оценката на колегите е категоричен индикатор за силната ни изява“, казаха още семейство Мустакови, като благодариха на своите възпитаници за старанието и положените усилия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: