„Нашите пълководци” тръгват на обиколка из страната, спират в Плевен и Червен бряг

13.11.2018 15:42

Новата образователна документална поредица „Нашите пълководци“ поема на обиколка из училищата в България. По време на открити уроци по родолюбие сдружение „Българска история“ ще представят пред стотици ученици някои от 10-те късометражни филма, които разказват за някои от най-големите български герои на Следосвобожденска България. Първият открит урок извън София ще се проведе в Лясковец, на 14 ноември, от 10.30 часа.

На 15 ноември „Нашите пълковдоци“ ще оживеят и пред очите на учениците от Държавната финансово стопанска гимназия „Интелект“ в Плевен. Урокът там започва в 10 часа, а в 12,40 часа „Българска история“ ще гостуват в СУ „Иван Вазов“ в Плевен. По покана на община Червен бряг новата документална поредица ще бъде представена и в Червен бряг – на 15 ноември, от 15,30 часа, в сградата на Общината.

По време на всички уроци на учителите и директорите ще бъдат раздавани безплатно дискове с епизодите на „Нашите пълководци“, които да могат да използват в часовете си по история.

Всеки вторник заедно ще се  публикува по един филм от новата поредица във Facebook, а всеки четвъртък – в Youtube. Премиерата на всеки един от тях може да гледате и в предаването „Операция: История“ по Bulgaria ОN AIR – всяка неделя от 16,30 часа.

Снимки: Сдружение „Българска история”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: