Дванадесетокласничка на ПГРТО-Плевен с отлично представяне на национална университетска олимпиада

13.11.2018 8:40

Икономически университет – Варна  организира Националната университетска олимпиада, която  се проведе на 10 ноември 2018 г. В олимпиадата участваха ученици от 11. и 12. клас от средните училища в страната.
Тази година университетът предложи разнообразие от тематични области, в които учениците да се изявят. Участието в олимпиадата предлага включване в ранен прием и избор на специалност. Това е прекрасен начин бъдещите кандидат-студенти да достигнат по-бързо до желаното от тях икономическо образование в Икономически университет – Варна.

Ирен Петрова, ученичка от 12. клас на ПГРТО –  Плевен, специалност „Икономика и мениджмънт“,  се включи в състезанието на катедра „Финанси“. Тя сподели, че олимпиадата е преминала през два етапа:

I кръг (дистанционен) – До 31 октомври 2018 г. (включително) желаещите да участват попълват онлайн тест по финансови въпроси от обща теория. На базата на резултатите от теста част от участниците се допускат до II кръг.

II кръг (присъствен) – Решаване на финансови казуси и презентация пред жури – в деня на състезанието (10 ноември 2018 г.). Участниците са разполагали с  1 час и 30 мин, за да създадат идейни предложения, които да представят пред журито.

Всички, получили поне 50 точки на олимпиадата, се награждават с признаване на резултатите от състезанието за оценка от кандидат-студентски изпит при прием в редовна форма на обучение в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ на ИУ-Варна. Ирен Петрова  е постигнала резултат 77%, което се равнява на Отличен (5,50). Тя е много доволна от участието си и от това, че може да кандидатства още с ранния прием в университета.

Пожелаваме на нашата дванадесетокласничка също толкова успешно представяне и на държавните зрелостни изпити през май 2019 г., казват от ПГРТО-Плевен.

Снимки и информация: ПГРТО-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: