Разкриха трима, ограбили магазин в Пордим, в имотите им открити наркотици и преправен газов пистолет

12.11.2018 10:56

На 20 октомври 2018 година в 4 часа в РУ – Пордим е постъпил сигнал за разбит магазин в Пордим. При огледа на местопроизшествието е установено, че с техническо средство е взломен прозорец от ПВЦ дограма на магазина, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Проникнато е в търговския обект и са откраднати около 600 кутии с цигари от различни марки и сумата от около 200  лв. оборотни пари. Щетите са в процес на изясняване.

На 9 ноември е проведена специализирана операция от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“при ОД МВР – Плевен, специализирани полицейски сили, отдел „Разследване“ и служители на РУ – Пордим.

В хода на акцията са извършени претърсвания в селата Пелишат и Опанец.  В дома на 18-годишен и 38-годишен в село Пелишат са намерени и иззети различни марки цигари, всичките с валиден акцизен български бандерол. Открит е и преправен газов пистолет марка „Екол“ със заличени номера с боен патрон 9/18 мм, поставен в цевта му и един патрон 9/18 мм, поставен в пълнителя.

В имота на 22-годишен в село Опанец са установени високорискови наркотични вещества – 100 грама марихуана и 70 грама амфетамин, което е видно от извършената физико – химическа експертиза. Като веществени доказателства са иззети и част от дрехи и маратонки на мъжете.

Тримата са привлечени и разпитани в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, във връзка с чл. 194, ал. 1, връзка с чл. 20, ал. 2, връзка с ал. 1 от НК.

38-годишният и 22-годишният са приведени в ОЗ „Следствен арест“- гр. Плевен с постановление на прокурор за срок до 72 часа, а на 18-годишният е наложена мярка парична гаранция в размер на 1000 лева. Полицейските действия са проведени под наблюдението на районен прокурор. Работата по изясняване на съпричастността и документирането на престъплението продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: