Инж. Йордан Василев: ТЕЦ-Плевен извърши множество ремонти, готови сме за зимата

12.11.2018 16:25

През летните месеци извършихме множество ремонти и се чувстваме подготвени за зимата, информира инж. Йордан Василев, изпълнителен директор на „Топлофикация – Плевен” ЕАД.

През изтеклия летен период „Топлофикация Плевен“ ЕАД работи усилено по подготовката за следващия отоплителен сезон 2018/2019г. като успяхме да извършим множество ремонтни и инвестиционни мероприятия в основния ни топлоизточник, топлопреносната мрежа, както и по абонатните станции.

Най-големият ремонт, който сме горди да съобщим, че успяхме да финализираме е този на газовата турбина, която бе отремонтирана за 2 месеца в завода на Дженерал Електрик в Бриндизи, Италия. Направихме и сериозен основен ремонт на турбогенератор №1, подчерта още инж. Василев.

Други ремонтни дейности, които успяхме да осъществим са частични ремонти и профилактика на всички спомагателния съоръжения в Централата. Извършихме и профилактика и ремонт на топлопреносната мрежа и се погрижихме да осигурим резервни части и материали за аварийни ситуации в бъдеще.

Извършихме и профилактика и проверка на всички противопожарни системи и технически средства. Радваме се, че успяхме да реабилитираме стари и да изградим 29 чисто нови абонатни станции.

Всички налични аварийни автомобили, камиони и специализирана механизация в Дружеството са подготвени за работа през зимния сезон.

Основното гориво в нашата Централа е природен газ, като горивото се осигурява чрез договор за доставка с „Булгаргаз“ ЕАД. Настоящият ни договор изтича на 01.01.2019г, след тази дата сме подписали нов договор, който ще бъде в сила до 01.01.2020г.

Дружеството употребява като резервно гориво мазут и има сключен договор за доставка.

Към 30.09.2018г. броят на клиентите на „Топлофикация Плевен“ ЕАД е 31 343, като през последните 3 години са нараснали с около 650, което е сериозно число на фона на населението на нашия град, добави още изпълнителният директор на ТЕЦ-Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: