Изловиха дрогирани шофьори в Червен бряг и Биволаре, единият взел кокаин

12.11.2018 10:59

На 10 ноември в 00:05 часа в село Биволаре служители на РУ-Д.Митрополия спират лек автомобил „Фолксвагел голф“. При извършената проверка на водача – 30-годишен местен жител, с техническо средство „дрегер дръг чек-3000“ е установено, че е под въздействието на наркотични вещества, /метамфетамин/. Издаден му е талон за медицинско изследване. 30-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП-Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. Работа продължава разследващ полицай.
На 11 ноември в 00:20 часа в град Червен бряг, на кръстовище образувано от улица „Георги С. Раковски“ и улица „Иван Вазов“ е проверен с техническо средство 25-годишен местен жител, водач лек автомобил „Мерцедес ц 200“ . Установено е, че е под въздействието на наркотични вещества – опиат. Издаден е талон за медицинско изследване. 25-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.3 от НК. Работа продължава разследващ полицай.
На 11 ноември около 11:45 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от улица „Георги С. Раковски“ и улица „Иван Вазов“ е проверен с техническо средство водачът на „Мерцедес мл 270 цди“ 28-годишен от същия град. Тест „дрегер дръг чек-3000“ е установил, че управлява МПС под въздействието на наркотични вещества – кокаин. Издаден му е талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Ч. бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: