Георг Спартански: Визията за Плевен трябва да бъде неразривно свързана с визията за цяла Северна България

10.11.2018 13:52

Предпочитам да говоря за това какво предстои за град Плевен в следващите месеци и години, вместо да правя оценки на настоящата дата 10 ноември, каза кметът на Община Плевен Георг Спартански на днешното честване по повод 29-годишнината от началото на демократичните промени в България. На него той направи представяне на свършеното за трите години от своя мандат, като се спря и на визията си за развитието на общината. Градоначалникът припомни старата приказка, че това дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна зависи от това кой дава оценките, отбелязвайки, че най-важното е да има чаша. От нас зависи колко ще я напълним със съдържание, категоричен бе Спартански.

Георг Спартански изтъкна, че през всички години от началото на демокрацията у нас досега Плевен е останал сред малкото места, в които десницата в цялото й многообразие винаги е останала обединена. Надявам се, че най-накрая ще помъдреем и ще научим уроците на историята, посочи той. Кметът изтъкна, че според него разделението не трябва да бъде на леви, десни и центристи, а на хора, които са почтени и такива, които не са. „Затова аз си дадох сметка, че цялото това многообразие трябва да бъде впрегнато в една идея – да върнем Плевен на гражданите и да го направим красив и удобен град за живеене, град, в който хората виждат смисъл да останат, да създават семейства и да доживяват до старини. В това общо усилие не може да има само леви, само десни или само центристи – трябва всички, които са почтени, независимо от личните им политически предпочитания, да полагат усилия да вървим заедно напред“, обърна се Спартански към събралите се в зала „Гена Димитрова“.

Кметът подчерта, че това, което се е случило в Плевен през последните три години вече е минало и не можем да лежим само на красивите проекти, коствали неимоверни усилия на местната власт. „Имаме и други проекти, и друга визия за Плевен, която се надявам в следващите дни или месеци да получи благословията първо на Общинския съвет, да има достатъчно навреме да проведем диалога с гражданите и да ги информираме за това какво предвижда развитието на града и като получим тяхната подкрепа, да вървим заедно напред. Защото една птичка пролет не прави – успехът е дело на всички, без значение откъде идват усилията и подкрепата“, сподели той. Георг Спартански не скри, че европроектите са хубав повод да се подобри визията на града и да бъде върнато самочувствието както на Плевен, така и на Северна България, която изостава почти три пъти от Южна България, според цифрите. „В този смисъл, визията за Плевен трябва задължително да включва освен амбицията да го превърнем в лидер на Севера, така и да върнем Северна България на икономическата карта на България. Не можеш да бъдеш щастлив, когато около теб има нещастни съседи, затова и визията за Плевен трябва да бъде неразривно свързана с визията за развитието на Ловеч, Монтана, Велико Търново, Видин, Русе…“, заяви още плевенският кмет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: