Специалистите: Без експертно становище не бива да бъде пускано движението по моста към Горник

08.11.2018 16:49

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областният управител Мирослав Петров проведе работна среща с директора на Областно пътно управление инж. Иво Денчев във връзка със състоянието на моста при Червен бряг, аварията на който наложи обявяването на частично бедствено положение. Инж. Денчев изказа мнение, че без изрично становище от инженер конструктор или друг компетентен експерт пускането на движението по моста би било опасно заради вибрациите върху компрометираните основи на съоръжението, информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

Веднага след срещата областният управител Мирослав Петров проведе разговор с комисар Красимир Начев-директор на ОД на МВР по темата.

От полицията ще бъдат взети необходимите мерки за осигуряване безопасността на хората и ще бъде изготвено предписание с конкретни препоръки. „На първо място е човешкият живот и аз не бих допуснал той да бъде поставян под заплаха”, каза областният управител Мирослав Петров. Той е разговарял с кмета на Червен бряг инж. Вълов и го е информирал за проведената среща. Областният управител отново е уверил кмета в готовността на държавата да помогне за решаването на проблема и за придвижването от страна на областна администрация – Плевен на нужните документи към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии веднага щом бъдат напълно комплектовани от община Червен бряг.

Снимка: Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: