В Плевен отличиха най-добрите дебатьори в национално състезание

08.11.2018 9:25

В Плевен отличиха най-добрите дебатьори по време на проведеното национално състезание, в което участваха близо 50 младежи от страната. Надпреварата се проведе в СУ „Иван Вазов” – Плевен.

Захари Николаев спечели първо място като индивидуален говорител, след него се наредиха Нора Антова и Пламен Тотев.


Престижната награда за най-добър отбор на състезанието получиха Пламен Тотев и Елия Панчова.
Имаше и няколко плевенски отбора, които мериха сили с дебатьори с национални и международни отличия. Лора Спасова, Момчил Пачев и Паулина Гетова се представиха отлично и успяха да се класират напред в ранглистата.

Жанин Ал-Шаргаби пък беше заместник-главен съдия на състезанието. Ето какво каза тя за полуфинала на състезанието: ,,Беше много оспорвано. Всички се представиха блестящо! Темата на дебата засягаше социални и морални въпроси за войната и ролята на обществото, като отборите успяха да вникнат в дълбочината на проблемите.“
Темата за финал беше: ,,Това правителство би премахнало интернет анонимността“.

Организаторите на състезанието отбелязват, че то нямаше да е възможно без съдействието на клуб ,,Ротари“, сдружение ,,Учебна работилница за Европа“, Училища ,,Европа“, Webrika Academy, ,,Ема Транс“, ,,Дар Плевен“, Пекарна ,,Шатрата“ и магазини ,,Натъмно“, магазини ,,Фантазия“, МОП- Плевен, Община Плевен и РИМ-Плевен.
Ако имате интерес в областта на дебатите и публичното говорене се свържете с Клуба по дебати към ЦПЛР-ЦУТНТ чрез тяхната фейсбук страница – Клуб Дебати – Плевен – https://www.facebook.com/debateclubpleven/.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: