Над 70 кг насипен тютюн иззет при полицейски проверки в Плевенско

07.11.2018 9:17

Вчера около 21:20 часа в село Буковлък е извършена проверка в имота на 54-годишен, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Установена е нарязана суха кафява листна маса наподобяваща тютюн в насипно състояние около 10 кг., машина за рязане на тютюн и електронна везна. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и експерти от Базова-научно техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Всички вещи са предадени с протокол за доброволно предаване. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. За престъпление по чл.234, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.

Отново вчера около 19:10 часа на главен път в посока град Русе е проверен лек автомобил „Пежо боксер“, управляван от 56-годишен от село Муселиево, съобщават от полицията в Плевен. В багажното отделение са установени 7 черни полиетиленови чувала, съдържащи суха нарязана жълто кафява листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло на всичките около 63 кг.

Листната маса е предадена с протокол за доброволно предаване. 56-годишният е заявил, че превозваната стока е негова. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай при ОД на МВР – Плевен и прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесен акциз е в размер на около 9 500 лева. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: