Драматичен театър – Монтана гостува днес в Плевен с „Мистерията Дон Жуан“

07.11.2018 7:50

Спектакълът „Мистерията Дон Жуан“ от Анатолий Крим ще представи на плевенска сцена Драматичен театър – Монтана. Спектакълът може да бъде видян днес, 7 ноември, сряда, от 19 ч. на Голямата сцена на ДКТ „Иван Радоев“. Режисьор е Минчо Събев, а в ролите публиката ще види Любомир Бояджиев, Тихомир Иванов, Димитрина Проданова и Асен Таков.
В основата на представлението стои пиесата от Анатолий Крим „Завещанието на целомъдрения женкар“. Монтанският театър беше първия в страната, който представи на българската публика драматурга Анатолий Крим и неговата пиеса. Днес, десет години по-късно, Монтана отново ще занимае публиката с проблемите на Дон Жуан. Но, днешният прочит на пиесата е по-различен, по-аналитичен и различен от наложените шаблони. Днес „Дон Жуан“ е по-стар, по-мъдър, по-целеустремен, дори донякъде и отнесен в сферата на философията. Днешния Дон Жуан, дори и по-стар, разкрива напълно своята душа пред публиката.

„Аз бих искал да бъде една ода на любовта. Ето, ако се заслуша публиката и попие поне това, че любовта е благословията Божия… Повечко да се гледаме в очите, а не да се плюем един друг, а да се гледаме, и като имам нещо да му кажа, да му го кажа в очите, да му кажа колко го обичам, защото любовното чувство се нуждае да бъде подгрявано“, споделя режисьорът Минчо Събев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: