Плевенчанинът Атанас Георгиев показва как с много труд и лишение се постигат успехи в бодибилдинга

06.11.2018 13:31

Атанас Георгиев е роден в Плевен на 26.09.1995 г. Увлечението му към бодибилдинга започва през 2012 г., когато теглото му е 50 кг. Само за 6 години той покачва тегло до 80 кг., постигнати с много труд и лишения за разлика от връстниците му. На Държавното първенство по фитнес и бодибилдинг през 2017 г. Атанас участва в категория до 75 кг и заема трето място (бронзов медал).

През целия този период за неговата подготовка се грижат треньорите от Фитнес GYM 1 в Плевен – Людмил Илиев, Калин Талев, Илия Галанов. Особеното в този спорт е, че изисква наред с лишенията и продължителната диета, много финансови  средства, за които не една фирма и не едно лице помогнаха, за да се подготви подобаващо за състезание.
С много усилия и тази година успяхме да съберем средствата, за да може Атанас да отиде отново на Държавното първенство, казват негови близки.
За успеха му допринасят неговата всеотдайност в спорта, тежките двуразови тренировки и още по-тежката и продължителна диета. Постиженията му до тук са трето място в категория 75 кг през 2017 г. и 4 място на 80 кг през 2018 г., като Държавното първенство е проведeно в началото на октомври.

Ентусиазмът на Атанас не спира до тук и той гледа към следващите състезания, като се надява на малко повече помощ. Подкрепа Атанас получава и от зам.-кмета по младежки дейности, спорт и туризъм в Община Плевен Иван Кюлджийски и младши експерта Николай Абрашев, който е и един от спонсорите на състезателя.

Плевенчанинът иска да мотивира младите хора да започнат да спортуват повече. Не е невъзможно този труден спорт да бъде развиван и в по-малките населени места.

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: