Плевенчанката Росица Василева с две нови книги на кастилски

05.11.2018 14:57

В „Амазон“ вече са в продажба новите заглавия на плевенчанката Росица Василева, която живее и работи в Каталуния. От години подписва творбите си под псевдонима Роси Вас (Rossi VAS), включително и за вестника Diari de Tarragona, където е журналист на свободна практика, съобщава сайтът на българите в Испания spain.bg.

На кастилски и в електронен формат, последните ѝ книги въвеждат читателя в жанрове, привидно различни и противоположни. “Пепелище от бодли” разказва историята на една красива драма за възхода и падението между два свята, далечни и близки едновременно. Това е един романтичен психологически роман, чийто наратив се води от името на главния герой, испанецът Бруно Бласкес, влюбен в млада балерина от славянски произход. В това е и завръзката.

Сборникът “Истории с мирис на оцет. 99 приказки от Роси Вас” съдържа къси разкази за мистерия и ужаси, фентъзи и драма. “Посветих тези своеобразни приказки на моето прекрасно детство край Дунава в уникалното село Байкал – при баба и дядо, където научих, че митовете и легендите първо се изживяват, а после се преразказват”, споделя авторката. Добавя, че за голяма част от тези вълнуващи повествования с отворен и неочакван край се е вдъхновявала по време на интервютата си като репортер и журналист в Тарагона, за което казва, че е работата на живота ѝ…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: