Учителка от ДГ „Слънце” – Левски участва в международна конференция

05.11.2018 9:31

Севдие Алиева, учител от ДГ „Слънце“ – Левски, участва в Годишна международна eTwinning конференция във Варшава, Полша, проведена от 25 до 27 октомври. Учителката е избрана от Центъра за развитие на човешките ресурси за цялостен принос за развитието на дейността на национално и европейско ниво. За успешно реализираните си проектни дейности с деца е отличена с национални и европейски знаци за качество, информират от Пресцентъра на Община Левски.

ДГ „Слънце” е признат лидер в сферата на дигиталната практика, иновативните подходи и успешно реализирани еТуининг проекти. В резултат на отличните си постижения е  удостоена с почетен знак „eTwinning SCHOOL”.

„По време на семинарите проведени в рамките на конференцията във Варшава участниците споделиха нови и ефективни образователни подходи с деца. Бяха представени методи и перспективи за въвеждане и укрепване на образованието, насочени към културно наследство на Европа. Създадените професионални контакти между педагози от различни страни и култури допринесоха за чувството на принадлежност към Европа.”, разказва Севдие Алиева.

Над 500 учители, директори, посланици, професори и специалисти от сферата на образованието в Европа и други страни са били участниците в международната конференция.

Да представи най-добрите постижения на педагогическата платформа eTwinning и програмите „Еразъм+“ за обмен на добри европейски практики и сътрудничество между образователните институции през изминалите години е целта на Годишната международна eTwinning конференция.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: