„Спартак Плевен XXI“ с отлично представяне на Държавните отборни първенства по шахмат

05.11.2018 8:08

От 31 октомври до 4 ноември в х-л „Аквалайф“ в с.Кранево се състояха Държавните Отборни Първенства по класически шах, ускорен шах и блиц за юноши и девойки. В тях се включиха 140 състезателя от 34 отбора от цялата страна. СКШ „Спартак Плевен XXI“ участва с два отбора – девойки до 14 г. и юноши до 18 г. Както се и очакваше, плевенските отбори бяха сред фаворитите в своите възрастови групи. При при девойките до 14 години първенството премина при изключителна борба във всички дисиплини между съставите на СКШ „Спартак Плевен XXI“ и СКШ „Михаил Тал“ (Червен бряг). Двата отбора не допуснаха загуба на точки от останалите си противници и в преките двубои помежду си разпределиха златните и сребърните медали. Така отборът на СКШ „Спартак Плевен XXI“ в състав вицешампионката на ЕС Ева Русева, Катрин Нинова и Радост Радкова спечели сребърните медали на класическия шах, стана втори и на ускорения шах с равен брой точки с първия и спечели шампионската титла на блиц.


При юношите до 18 години конкуренцията бе по-голяма,като и десетте отбора, участващи отбори в нея, бяха относително равностойни. Отборите бяха съставени от 4 състезателя и една резерва, като нашите бяха в състав Владимир Върбанов, Мория Грийн, Румен Кънчев, Момчил Банев и Кристиан Георгиев. В трите дисциплини отборът изигра 18 срещи, като постигна 10 победи, 3 равни мача и 5 загуби. Така плевенчани станаха четвърти в класическия шах и втори и трети на ускорения и блица.
Това е пореден успех на СКШ „Спартак Плевен XXI“. Държавното Отборно Първенство е на практика най-важното първенство и мерило за работата на клубовете през годината. Възпитаниците на треньора мс Михаил Гигов спечелиха 1 златен, 3 сребърни и 1 бронзов медал. Да припомним, че миналия месец и ветеранските отбори спечелиха сребърен и бронзов медал от държавното първенство. С тези успехи, както и с успешно проведения турнир за „Купа Плевен“, плевенският клуб утвърди град Плевен като шахматен център.


Ръководството на СКШ „Спартак Плевен XXI“ благодари за осигурените средства на Община Плевен през годината, както и на ръководството на училище и МГ „Гео Милев“, където учат всички плевенски състезатели за оказаното съдействие по време на тренировъчната подготовка през годината.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: