В Плевен представят над 80 творби в благотворителна изложба в подкрепа на 20-годишния Стефан

05.11.2018 11:20

Над 80 картини, малки пластики, мозайка от над 40 автори са изпратени за благотворителната изложба в Плевен. Инициативата е в помощ на 20-годишния Стефан Стойчев, който се бори с онкологично заболяване. Необходими са му 38 650 евро, за да продължи лечението си. Повечето от творбите вече са продадени от фейсбук страницата, а събраните средства са над 7 000 лв. Има и много анонимни дарители, а на самата изложба също могат да бъдат закупени творби. Откриването на изложбата е на 5 ноември в 18 часа в залите на Регионален исторически музей – Плевен, ет. 2.
Миналата година за пръв път в Плевен творци се обединиха около благотворителна цел да помагат на човек в нужда. Тогава бяха събрани средства за лечение в чужбина на 46-годишната Искра Николова, служител в МВР – Плевен.
Тази година и художниците, и творбите са повече. Авторите са от цяла България – Плевен, София, Бургас, Поморие, Радомир, Божурище, Велико Търново и др. Организатори на събитието са плевенчаните Магдалена Иванова и баща й Ицо Иванов, както и Снежана Атанасова от с. Храбърско. Помагат им още много хора с логистична подкрепа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: