В ОУ „Максим Горки”- Левски проведоха инициативи, посветени на книгите и четенето

05.11.2018 8:59

По традиция училище „Максим Горки“-гр. Левски се включва в Националната седмица на четенето. Тази година тя  се проведе от 22.10-26.10.2018г.

Програмата бе изпъстрена с дейности за всеки ден от седмицата.

Започнахме като организирахме посещение между класовете под надслов „На гости с книжчица любима“, разказват от училището.

В първи клас малките ученици слушаха стихотворения и приказки от по-големите. Любими приказни герои им гостуваха и им задаваха гатанки.

За учениците от 2, 3 и 4 клас Маратонът на четенето се оказа истинско предизвикателство. Проведоха се и състезания за най-добър четец.

Учениците от 2А и 4Б представиха работата си  по проекти: „Моята любима книга“, „Книжка за теб“.

С радост посрещнахме публични личности, учители и родители в часовете. Участието на всички бе от съществено значение за провеждане на инициативите.

„Благодарим на Петя Чолакова – гл. експерт „Образование, култура и спорт“ в Община  Левски, Илхан Мюртезова- служител в градската библиотека, Виолета Ламбева-учител, Иванка Борисова-учител, Лили Стефанова-родител, Галина Кирилова-родител.

Огромни благодарности и  на учениците от 5А, 5Б, 6А и 6Б класове, които изненадаха първокласниците, като им подариха техни запазени книжки. Пожелаха им и те да ги пазят, и след като ги прочетат да ги подарят на други деца.

Специални благодарности и към техните учители! Вълнуваща и интересна седмица! Продължаваме  да  насърчаваме   четенето  и общуването с книгите-носители на непреходни ценности в човешката история и култура“, добавят от ОУ „Максим Горки“ – Левски.

Снимки: ОУ „Максим Горки“ – Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: