Училищен вестник „Ботево пламъче” в ОУ „Христо Ботев” – с. Българене за Деня на народните будители

02.11.2018 9:15

Първият брой на училищния вестник „Ботево пламъче” издадоха в навечерието на Деня на народните будители учениците и учителите от ОУ „Христо Ботев” в село Българене. Словото на директора на училището Мирела Пантелеева по повод светлия празник, авторски творби на учениците и много снимки, свързани с училищния живот и участието на децата в проекта „Училището-мечта на всеки” са публикувани в първото „Ботево пламъче”, научаваме от Стефания Цанкова. Редакционният  екип  е от  ученици от 6 и 7 клас и учителя им по български език и литература.

Учениците от 6 клас са се включили в преписването на откъси от „История славянобългарска” от Паисий Хилендарски, с които е оформена своеобразна изложба. С картини от Възраждането, от историята на България, с  портрети на видни родолюбци и революционери по стените на училището, учениците са превърнали любимото си училище в картинна галерия.

След песните и рецитала, посветени на Деня на народните будители, децата са  пресъздали любими герои от обичани книги във весел карнавал. Те са се представили  пред журито със свой собствен танц и са получили заслужени аплодисменти от цялото училище. Кръшно българско хоро са изиграли всички.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: