ДГ „Щастливо детство” – Плевен с почетен знак „eTwinning SCHOOL”

02.11.2018 10:08

В Деня на народните будители в ДГ “Щастливо детство“-гр. Плевен се състоя Церемония по поставяне на почетен знак  eTwinning SCHOOL  и връчване на сертификати на децата от подготвителните групи за участието им в e Twinning проекти през учебната 2017/2018 г.

Сред официалните гости на церемонията бяха: Йонита Иванова, началник  на Отдел „Образование“ в Община Плевен, Мария Атанасова и Мариета Георгиева-главни експерти  в Отдел „Образование“, Маруся  Додова, старши експерт по предучилищно образование в РУО-Плевен, представители на Обществения съвет, много родители и първокласници, бивши възпитаници на детското заведение, децата от ПГ “Слънце“ и ПГ “Звездица“ и техните учители.

През месец април 2018 г., след кандидатстване в два етапа,  ДГ „Щастливо детство”, гр. Плевен получи престижният Знак  „еTwinning  училище 2018-2019”.

Такива награди бяха получени от 1212 учебни заведения в Европа, от които 24 в България – 18 за  български училища и 6 за детски градини, съобщават от ДГ „Щастливо детство”.

С получаване на Знак  „еTwinning  училище 2018-2019” педагогическият екип на ДГ „Щастливо детство” – Плевен е признат за лидер в сферата на: дигиталната практика, практиката за електронна безопасност, иновативните и креативни подходи към педагогиката, насърчаването на непрекъснатото професионално развитие на персонала, насърчаването на практики за съвместно обучение сред персонала и учениците, ползване на знака e Twinning във всичките си рекламни и информационни материали.

Това е признание не само за участието, ангажираността и личния успех на отделните учители на ДГ “Щастливо детство“ – Магдалена Петкова получила за работата си по проекти 3 европейски и  7 национални знака за качество, Грета Христова получила за работата си по проекти 2 европейски и  3 национални знака за качество, Мими Радулова получила за работата си по проект 1 национален знак за качество, Красимира Денева получила за работата си по проект 1 национален знак за качество.

Това е  признание за работата  на всички учители, включили се и работили по такива проекти в периода от 2012 г. до 2018 г. Този знак е голямо постижение на целия екип, популяризиращ  и споделящ цялостната дейност с децата  в нашата детска градина с международни партньори -училища и детски градини.

Церемонията започна  с тържествено  посрещане на  знамената на република България и Обединена Европа,както и изпълнение на химна “Мила Родино“ и „Ода на радостта“. Много вълнуващо бе изпълнението на химна в оригинал на немски език по текст на Фридрих Шилер от 6-годишната Тина Бързашка.

Приветствие към участниците в церемонията поднесоха Йонита Иванова и Маруся Додова.

Децата поздравиха гостите с изпълнение на Традиционни народни танци, споделени от  страните-партньори в  проект „Моята Родина-древна и млада“, получил Национален знак за качество през октомври 2018 г.

След кратката програма официалните гости връчиха на децата индивидуални Сертификати за успешното им  представяне.

Децата от  Подготвителна група „Слънце“ с учители Анюшка Митева и Мими Радулова получиха Сертификат за участието си в проект „Моята Родина –древна и млада“.

Децата от Подготвителна група „Звездица“ с учители Грета Христова и Красимира Денева получиха по два Сертификата за участие в проектите: “Моята Родина – древна и млада“, получил национален знак за качество  и проект „2018 година – Европейско и културно наследство за малки и големи“, удостоен с национален и европейски сертификат за качество.

Настоящите първокласници, бивши възпитаници на  Подготвителна група „Мечо Пух“ с учители Магдалена Петкова и Павлина Илиева получиха своите заслужени  4 сертификата за успешно представяне в еTwinning-проекти “Моята Родина – древна и млада“, “Игри от детството на баба и дядо“ с Национален знак за качество, “Земята е наш общ дом“ и „Изкуство за малки деца – експресирай себе си“ с национално и европейско признание.

Информация и снимки: ДГ „Щатливо детство” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: