Официално бе открит Факултет „Фармация” на Медицински университет – Плевен /фотогалерия/

01.11.2018 12:55

Днес в Деня на народните будители официално бе открит Факултет „Фармация“ на Медицински университет – Плевен. По традиция празникът започна с тържествен водосвет, отслужен от плевенския митрополит Игнатий в съслужение с плевенски свещеници.

Гости на тържеството бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, зам.-министър на МОН Петър Николов, главният секретар на Министерство на здравеопазването проф. Красимир Гигов, депутатите д-р Калин Поповски, Стефан Бурджев и проф. Анелия Клисарова, областният управител Мирослав Петров, председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев, кметът Георг Спартански, бивши и настоящи преподаватели в МУ-Плевен, студенти.

След водосвета ректорът проф. Д-р Славчо Томов разведе гостите из залите на Факултета, показана бе и мини базата за производство на лекарства, модерно оборудваните лаборатории и аудитории.

„Към момента в новия факултет се обучават 131 студенти за магистър-фармацевти. Преподавателският състав напълно съответства на единните държавни изисквания и Закона за висшето образование. Академичният състав на първи основен трудов договор, участващ в обучението по фармация, включва 84 високоспециализирани специалисти, от тях 33 хабилитирани лица – 11 професори и 22 доценти”, каза в приветствието си деканът на Факултет „Фармация” проф. Тони Веков. „Пожелавам на всички здраве и успехи по пътя на постигане благородната мисия на будителя”, добави проф. Веков.

Своя поздрав към МУ-Плевен поднесе вицепремиерът Красимир Каракачанов, депутатът д-р Калин Поповски, прочетен бе и поздравителен адрес от министъра на правосъдието Цецка Цачева.

Факултетът по Фармация е разкрит с Решение на Народното събрание от 30 март 2016 г. в структурата на Медицински университет – Плевен. С това става факт постигането на най-високата стратегическа цел на Ръководството на висшето училище – разкриване на четвърто основно звено в структурата на университета след факултетите по медицина, обществено здраве и здравни грижи.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: