Дебатьори от цялата страна идват в Плевен за национално състезание

01.11.2018 7:58

 

От 1 до 3 ноември в град Плевен ще се проведе Национално състезание по дебати. То е организирано от Клуба по дебати към Центъра за подкрепа на личностното развитие-ЦУТНТ. Клубът съществува от година и половина и има състезатели в националния отбор по дебати и в топ говорителите на повечето състезания в страната.
В Националното състезание по дебати Плевен 2018 ще участват 24 отбора и дебатьори с национални отличия, както и международни участия. Над 60 човека от цялата страна ще се съберат, за да предизвикат логическото си мислене и ораторските си умения.
Състезанието ще бъде във формат Британски парламентарен, който включва тема със социална, спортна, културна, икономическа или политическа основа, две страни и четири отбора, които се състезават помежду си. Ще има 5 рунда, които ще се проведат на 2 ноември в СУ ,,Иван Вазов“, и полуфинал и финал, отново в училището-домакин на 3 ноември.
Ако имате интерес към дебатите, може да заповядате на 1 ноември от 18:00 в зала ,,Катя Попова“ на Откриващата церемония на състезанието, където ще има и шоу дебат с едни от най-добрите дебатьори в страната.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: