Осветен бе новият дом на Северняшкия ансамбъл

31.10.2018 12:11

Днес с тържествен водосвет бе открит новият дом на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен. Той се намира в сградата, където бе Центърът за подкрепа на личностното развитие – ЦУТНТ, срещу Административен съд.

Сред дошлите да уважат новодомците бяха кметът Георг Спартански, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, зам.-председателят Петя Василева, зам.-кметът Стефан Милев, началникът на отдел „Култура” Стефка Григорова, Дамянка Владимирова, управител на Паркстрой.

„Северняшкият ансамбъл прави творчество, сменят се поколенията, но едно остава – изключителният професионализъм на ансамбъла“, подчерта в приветствените си думи кметът Спартански. „Чест е за Плевен да има такъв ансамбъл, който да разнася славата не само на града, но и на България по различните краища на Европа. Надявам се в този нов дом, още по-добре, освободени от оковите на битовизма, тези професионалисти, които славят Плевен и България, да разгърнат в пълна сила своя талант и творчество“, пожела Георг Спартански.

„В навечерието на Деня на будителите искам да пожелая да продължим да разпостраняваме и съхраняваме българския фолклор, който да бъде наша водеща светлина“, каза и Мариян Туджаров, директор на Северняшкия ансамбъл.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: