Най-младият общински съветник на Плевен с предизвикателство към учениците в 11 и 12 клас

31.10.2018 13:12

Най-младият общински съветник в Общински съвет – Плевен Йордан Грижов започна своя проект „Съветникът”. С него той иска да даде шанс на млад плевенчанин да стане общински съветник за 1 месец.

По време на този стаж победителят в проекта ще има възможността да се запознае с работата на Общински съвет – Плевен; да участва в обсъждане на въпроси и точки от дневния ред на града; да присъства на разискванията на различни въпроси в постоянните комисии по „Младежки дейности, спорт и туризъм”,, „Образователна политика и читалищна дейност” и „Устройство на територията, екология и земеделие”; да се запознае с всички „старейшини” на града; да има лична среща с председателя на Общинският съвет – Мартин Митев; да бъде част от официалните гости по случай честване на 10-ти декември – Освобождението на Плевен; да присъства като гост на официалната декемврийска сесия на общинския съвет И най-важното, ще има възможността да зададете официално и лично въпрос към кмета на гр. Плевен – Георг Спартански, на който той ще отговори.

За да бъдете част от всичко това, е нужно да сте 11 или 12 клас от плевенско училище и да изпратите есе на тема „Плевен в моите очи” на имейл: [email protected].

В есето може да предложите идеи за това, какво е нужно на града, но и как то трябва да случи през призмата на един млад човек. В имейла е необходимо да посочите три имена, тел. за връзка и от кое училище сте.
Есетата могат да се изпращат от 1 до 25 ноември 2018 г. Победителят ще бъде обявен на 28 ноември.

След проведена кореспонденция с преподавателите от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от катедра „Политически науки“ е станало ясно, че авторите на трите най-добри творби, ще имат възможността да бъдат приети, без приемен изпит в специалността „Политология” при тяхно желание.

Успех!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: