Непълнолетните, разбили и ограбили магазин в Обнова, извършили кражба и от частен дом

31.10.2018 9:08

Вчера в 12:30 часа в РУ- Левски е получен сигнал за извършена кражба от частен дом в село Обнова, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Извършен е оглед, при който е установено, че за времето от 1 октомври 2018 година до 30 октомври 2018 година през отворен прозорец от дървена дограма на лятна кухня е проникнато в къщата. Откраднати са кожен диван, 4 кожени табуретки, кухненска печка „Елдом“, музикална уредба „Амстард“, две тонколони „Телетех“, два лед плафона „Хорос“ и шкаф от ПДЧ плоскости. Материалните щети са в процес на установяване. Уведомен е дежурен районен прокурор при РП – Левски. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК. От проведените оперативни действия са установени и заловени извършителите на престъплението – двама 17-годишни от село Обнова. При претърсване в дома на единия са намерени и иззети вещите, обект на престъплението. По случая продължава работата разследващ полицай.

Същите младежи на 29 октомври бяха установени като извършители и на друга взломна кражба в селото, припомнят от полицията в Плевен.

Служители на РУ- Левски тогава установиха, че са разбили магазин за хранителни стоки в село Обнова и са откраднали продукти и напитки. По информация на тъжителя престъплението е извършено за времето от 18:00 часа на 26 октомври до 06:00 часа на 27 октомври т.г. При огледа служители на реда са установили, че е проникнато в търговския обект след взломяване на входната алуминиева врата. Стойността на открадната стока е в процес на установяване. 17-годишните са за срок до 24 часа по Закона за МВР.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: