80% от общините в област Плевен са готови за зимата

30.10.2018 12:26

80% от общините в област Плевен са в пълна готовност да посрещнат зимата. Те са със сключени договори с почистващи фирми, съответно с подготовка със суровини и материали, коментира днес областният управител Мирослав Петров след приключване на заседанието на Областния съвет за намаляване риска от бедствия. Акцентът бе готовността на общините и институциите за зимното почистване.

В три общини все още текат процедурите по обществените поръчки, които приключват до средата на ноември. Това обаче не означава, че по-ранен сняг ще изненада тези общини – те имат договори до края на календарната 2018 г., сега текат процедурите за следващата 2019 г.

По време на днешното заседание бяха коментирани и някои пропуски в подготовката за зимата като дублирането на плановете за почистване на някои общини, където се оказва, че едни и същи фирми са спечелили поръчката за зимно поддържане. Това не е редно, тъй като при една усложнена пътна обстановка, тези фирми не могат да са на две места едновременно, подчерта Мирослав Петров. Като цяло обаче той подчерта, че е доволен от направените доклади и се надява в област Плевен да посрещнем зимата подготвени.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: