Плевенското Сдружение „Артилерия” организира днес патриотичен концерт за ученици

30.10.2018 9:35

Представителният духов оркестър на Сухопътни войски ще участва в концерт-лектория за плевенски ученици по покана на Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“.

Концертът ще бъде в голямата зала на Военния клуб в Плевен от 11,00 ч. днес, 30 октомври. С него ще бъде отбелязана 140-ата годишнина от създаването на Българската армия, съобщи председателят на Сдружението о.р. подп. инж. Радослав Георгиев. Той ще бъде основният лектор в проявата. Ще разкаже на младите плевенчани за всеки етап от историята на Българската армия.

Духовият оркестър на Сухопътните ни войски ще изпълнява маршове, създадени през всеки от тези етапи. „Официалното отбелязване на 140 г. от създаването на Българската армия беше през юли, но тогава учениците бяха във ваканция. Затова решихме да отбележим тази годишнина сега и по различен начин. С този концерт искаме допринесем за патриотичното възпитание на младите хора“, поясни Радослав Георгиев. Освен ученици Сдружението кани на концерта всички, които имат интерес към историята на армията ни.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: