Мост между поколения будители в ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен

30.10.2018 16:31

В навечерието на Деня на народните будители – Първи ноември, в ПГХВТ „Луи Пастьор” се проведе тържество с почит и уважение към хората – будители, които раздават искрицата надежда за бъдещето на България. Денят на народните будители, невероятен и единствен по рода си е този празник в света! Ден, в който всички ние отдаваме своята признателност към онези възрожденци, които с делата си запазиха и възродиха историята, писмеността и държавността.


Участници в празника бяха учители и служители, които са преминали през 64 – годишната история на училището. Всички гости бяха посрещнати с хляб и сол и учениците с благодарност ги приветстваха: „Скъпи учители, вие ни учите на толкова неща, каквито даже в книгите не пише. Показвате ни какво е мъдростта – да прощаваме, да се борим, да обичаме…”
Директорът на Гимназията инж. Лилия Петкова, която е възпитаничка на училището, се обърна с вълнение към всички присъстващи.


В презентация на тема: „ПГХВТ – Днес” бяха представени постиженията в обучението на ученици по актуалните за нуждите на региона и страната специалности: „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в ХВП”, „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки” и „Хранително-вкусова промишленост”.
Със снимков материал под надслов „Младостта е винаги в нас” всички се убедиха, че днешните успехи се дължат на позитивните основи, поставени в миналото, че младостта е източник на сили и надежди, но и отговорност за обучението и възпитанието на поколения млади хора.
С усмивки и бодро настроение всички присъстващи ученици, бивши и настоящи учители завършиха празника с българско хоро.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: