Първокласници на ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен се срещнаха с любими приказни герои

26.10.2018 9:34

Интересни мероприятия, свързани с Националната седмица за насърчаване на четенето, се проведоха и в ОУ “Св. Кл. Охридски“ – гр. Плевен – Втора база. Ученици от 3 в клас представиха по забавен начин приказките на Шарл Перо и  Ханс Кристиан Андерсен пред учениците от 1 в клас. Облечени като приказни герои, третокласниците разказваха за любимите на всички деца  приказници и четяха техни приказки. Пред  малките ученици се появиха Червената шапчица и Вълкът, Котаракът в чизми, Спящата красавица, Пепеляшка, Ледената кралица.

Децата слушаха в захлас, разпознаваха героите и разказваха края на приказките, които познават. След приказните герои дойде ред на палавниците от световната и родна литература – Пипи и Патиланци. Децата и тях посрещнаха с радост и слушаха с интерес за техните лудории.

Младите учителки Зорница Маринова и Снежана Горанова пък доставиха огромна  радост на третокласниците, като четоха пред тях интересни народни приказки. Децата ги обсипаха с въпроси и също изявиха желание да покажат и пред тях умението си за четене.

Снимки и информация: ОУ “Св. Кл. Охридски“ – гр. Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: